Banca elvetiana Credit Suisse a inregistrat o scadere a castigurilor de 62% in trimestrul doi al acestui an, insa valoarea acestora, de 1,2 miliarde de franci elvetieni, s-a situat peste estimarile pietei, dupa ce afacerile de gestionare a activelor si de private banking au inregistrat profit, potrivit Reuters. Analistii intervievati de Reuters estimau ca banca va raporta in cel de-al doilea trimestru al acestui an un profit de 526 milioane de franci elvetieni.

In primul trimestru al acestui an, Credit Suisse a suferit pierderi de 2,1 miliarde de franci, dupa ce activele bancii s-au depreciat cu 5,3 miliarde de franci elvetieni. In acest trimestru, activele bancii s-au depreciat cu doar 22 milioane de franci, a anuntat joi banca.

Divizia de investitii a Credit Suisse a ramas profitabila si in acest trimestru, desi valoarea acestuia a scazut la 281 milioane de franci, de la nivelul record de 2,5 miliarde de franci in perioada similara din 2007. In ceea ce priveste divizia de private banking, profitul acesteia a scazut la 1,22 miliarde de franci, cu 12% mai putin decat in urma cu un an, insa s-a situat peste asteptari.

"Continuam sa ne reducem pozitiile riscante, asa cum am facut de la inceputul crizei creditelor. Intr-o perioada in care industria trece prin schimbari fundamentale, pozitia noastra ne ofera perspective excelente pentru a ne creste cota de piata", a declarat Brady Dougan, directorul execturiv al Credit Suisse.

"Ne asteptam ca actualele conditii de pe piata sa persiste pe termen scurt si mediu", a mai spus acesta.

Actiunile bancii elvetiene s-au apreciat cu 4,6% in predeschiderea sedintei de tranzactionare, iar imediat dupa deschiderea pietei avansul a urcat la 8,6%.