Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau, la finele lunii iulie, la nivelul de 25,23 miliarde de euro, in crestere cu 323 milioane de euro fata de nivelul din luna anterioara. Potrivit datelor bancii centrale, cresterea s-a datorat unor intrari de 2,51 miliarde de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 2,18 miliarde de euro.

Intrarile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si venituri din administrarea rezervelor internationale.

In acelasi timp, iesirile au reprezentat plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati catre Comisia Europeana si modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a scazut la 1,94 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, sa se situeze la 27,18 miliarde de euro.

Platile scadente in luna august in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, insumeaza 57 milioane de euro.