BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit net de 515 milioane lei (peste 140,3 milioane euro), in crestere cu 23% fata de perioada similara din 2007, a anuntat luni banca. Conform datelor BRD, volumul creditelor acordate clientilor bancii a crescut cu 40% fata de semestrul similar din 2007, in timp ce depozitele au crescut cu 41%.

In perioada mentionata, creditele pentru persoane fizice au crescut cu 43%, in timp ce creditele acordate clientelei de persoane juridice au crescut cu 37% fata de primele sase luni ale anului trecut.

"Prima jumatate a anului 2008 a fost caracterizata de conditii de piata dificile si de o concurenta in crestere. BRD s-a adaptat la acest context, desfasurand actiuni comerciale adecvate si continuand in acelasi timp implementarea proiectelor strategice legate de optimizarea instrumentelor informatice si de dezvoltarea canalelor de distributie", a declarat Patrick Gelin, presedintele – director general al bancii.

Profitul brut din exploatare a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere de 30% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la peste 770 milioane lei (209,7 milioane euro).

La sfarsitul lunii iunie, BRD – Groupe Societe Generale avea peste 2,5 milioane de clienti activi persoane fizice, peste 2,2 milioane de carduri, o retea de 1 360 ATM-uri si 14 900 de POS-uri. De asemenea, totalul activelor bancii se ridica, la sfarsitul lunii iunie, la aproximativ 12 miliarde euro.