Millennium Bank intentioneaza sa deschida 38 de sucursale noi pana la finele acestui an, urmand sa ajunga la un numar total de 80 de unitati, ceea ce va permite bancii sa fie prezenta in 21 de judete ale Romaniei, se arata intr-un comunicat al institutiei. Totodata, numarul angajatilor va creste de la 550 in prezent, pana la 850 la finele acestui an.

Astfel, banca va deschide anul acesta 20 de credit centers, unitati dedicate exclusiv persoanelor fizice, si 18 financial centers, unitati care ofera produse si servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor.

In prezent banca are unitati in noua mari orase, reteaua Millennium Bank urmand sa se extinda si in Arad, Buzau, Baia Mare, Craiova, Galati, Piatra Neamt, Pitesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Targu Mures.

Millennium Bank a inregistrat in prima jumatate a acestui an pierderi de 13,6 milioane de euro, mai putin decat se estimase intial, in vreme ce activele totale au urcat la 204 milioane de euro, cu 150% mai mult decat la finele anului trecut. La finalul lunii iunie, numarul clientilor activi a depasit 11.000, iar numarul de angajati a ajuns la 559 de persoane.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Investitia initiala pentru Romania a fost de 40 milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului 2011, banca estimeaza o investitie de 300 milioane de euro.