La BCR a fost o greva japoneza in urma cu putin timp, stinsa insa in urma negocierilor demarate dupa ce rufele au inceput sa se spele in public. BCR nu e prima institutie la care are loc o greva si mai mult ca sigur ca nici ultima nu este, scrie Dan Popa, pe blogul lui.

In primele doua episoade am scris despre conditiile puse de patronat pentru a incepe negocierile (discutiile sa nu fie mai lungi de doua ore, sa nu fie abordate mai mult de 5 teme etc) si despre punctele de vedere ale reprezentantilor salariatilor fata de targeturile impuse de conducerea BCR si de conditiile de munca. Discutiile au avut loc in urma cu putina vreme, la ele participand toti cei 5 executivi din BCR, alaturi de reprezentantii sindicatelor.

Azi voi scrie despre cea mai spinoasa problema din banca, adica salariile. Punctul de vedere de mai jos a fost exprimat de Adela Badescu, presedinta organizatiei sindicale a BCR Bucuresti. "Este rusinos pentru BCR ca, pentru prima data de la infiinatre, exista un numar atat de mare de credite neperformante si o lista cu 77 de unitati teritoriale pentru care s-a luat decizia suspendarii competentelor de aprobare credite considerand ca unul dintre motive este ignorarea recomandarii facute in anul 2007 de dl. Martin Skopek si dl. Helmuth Hintringer de a nu desfiinta controlul intern".

Citeste restul articolului si comenteaza pe Dan Popa's weblog.