Salariul mediu net a ajuns in iulie la 1.308 lei, in crestere cu 2,7% (35 lei) fata de luna precedenta din acest an si cu 25,8% fata de aceeasi luna din 2007, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS). In luna iulie, cele mai mari salarii s-au inregistrat in activitatile de transporturi aeriene (3.214 lei), iar cele mai mici in prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (732 lei).

Cele mai mari cresteri salariale fata de luna anterioara, intre 11% si 18%, s-au inregistrat in industria mijloacelor de transport rutier, fabricarea produselor din tutun, activitati de asigurari ale caselor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale) si industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari.

Pe de alta parte, cele mai mari scaderi ale castigului salarial mediu net, cu 13,9%, s-au inregistrat in iulie in industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii.

Potrivit Statisticii, in luna iunie a acestui an salariul mediu net a fost de 1.273 lei, cu 24,4% mai mare decat in luna similara din 2007.