Societatile de leasing vor primi o singura decizie privind taxa de poluare pentru cerereade calcul depusa la administratiile financiare, se arata intr-un proiect de ordin al Agentiei de Administrare Fiscala. Potrivit aceluiasi act normativ, societatile de leasing vor putea completa si depune centralizat, in format electronic, o singura cerere de calcul pentru toate autovehiculele, utilizand un program de asistenta postat pe site-ul Agentiei.

Fiscul a propus modificarea procedurii de calcul in cazul societatilor de leasing, dupa ce acestea s-au plans ca deciziile fiscale sunt transmise cu intarziere.

In nota de fundamentare a proiectului se arata ca modificarea procedurii de calcul pentru societatile de leasing a fost necesara pentru ca administratiile fiscale au primit un numar mare de cereri din partea acestora. Potrivit proiectului, societatile de leasing vor putea depune cererile de calcul centralizat pentru toate autovehiculele, in format electronic. Programul de asistenta va putea fi descarcat de pe site-ul Agentiei.

Totodata, administratiile fiscale vor emite o singura "decizie de calcul al taxei pe poluare pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing”.

Proiectul modifica si completeaza Ordinul numarul 986 din 2008.

In urma cu o saptamana, reprezentantii Asociatiei de Leasing Bancar afirmau ca se confrunta cu intarzieri in obtinerea deciziilor de calcul al taxei de poluare si solicitau Fiscului modificarea procedurii.