Interamerican Insurance a realizat un volum total de prime brute subscrise de 44,28 milioane de lei in primul semestru al acestui an, cu 21% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei. Segmentul asigurarilor de sanatate a inregistrat cea mai mare crestere dintre toate segmentele de afaceri ale Interamerican, respectiv de 43%.

Pe segmentul asigurarilor de sanatate, compania a subscris prime in valoare de 5,16 milioane de lei, iar pe segmentul asigurarilor de viata s-au subscris prime brute de 18,41 milioane de lei, cu 12% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007. Asigurarile de viata cu componenta investitionala au inregistrat o crestere de aproximativ 16%.

In perioada analizata, volumul de prime subscrise pe segmentul de asigurari generale a inregistrat o crestere de 28%, de la 20,20 milioane de lei in primul semestru din 2007, la 25,87 milioane de lei in primul semestru al acestui an.

Saptamana trecuta, Eureko, actionarul majoritar al Interamerican Romania, a facut publice rezultatele sale financiare interimare, anuntand un volum de prime brute subscrise de 10,8 miliarde de euro.