Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca vinde operatiunile sale de asigurari, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, catre Vienna Insurance Group, pentru 244 milioane euro. Discutiile dintre cele doua companii s-au finalizat prin semnarea unui acord privind achizitia de catre Vienna Insurance Group a 88,56% din BCR Asigurari (inclusiv actiunile detinute de catre Financiara S.A., o subsidiara a BCR) si a 88,47% din BCR Asigurari de Viata.

De asemenea, intre BCR si VIG a fost semnat un acord de cooperare pe 15 ani in ceea ce priveste distributia in Romania. Cooperarea are ca obiect distributia produselor fiecaruia dintre parteneri prin reteaua celuilalt partener.

BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata isi vor pastra numele atata timp cat VIG va detine o cota de peste 50% in cadrul acestora si atata timp cat acordul de distributie va fi valabil. In plus, birourile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata vor continua sa functioneze in cadrul sucursalelor BCR pana cand cele doua parti vor decide altfel.

Suma totala a tranzactiei se ridica la o valoare de aproximativ 244 milioane euro. Un procent de 5% in cadrul companiei BCR Asigurari de Viata va ramane in posesia BCR. Restul de actiuni se afla in posesia actionarilor minoritari.

Finalizarea tranzactiei este asteptata pe parcursul urmatoarelor saptamani dupa aprobarea autoritatilor din domeniul competitiei si a regulatorilor pietei de asigurari din Romania.

BCR Asigurari de Viata este a treia in clasamentul companiilor de asigurari de viata din Romania, cu o cota de piata de 7,44%. In primele 6 luni din 2008, compania a inregistrat un total prime brute subscrise in valoare de 63,3 milioane lei (17,2 mil euro).

BCR Asigurari este a cincea in clasamentul companiilor de asigurari generale din Romania, cu o cota de piata de 7,14%. In primele 6 luni din 2008, compania a inregistrat un total prime brute subscrise in valoare de 255,2 milioane lei (69,3 mil euro).