Lehman Brothers poarta negocieri cu banca britanica Barclays pentru vanzarea unor active, un contract urmand a fi semnat in cursul zilei de marti daca cele doua parti ajung la un acord, arata cotidianul Wall Street Journal, citat de Reuters. Acest anunt a venit dupa ce Barclays a confirmat ca analizeaza posibilitatea preluarii in totalitate a Lehman Brothers, care a cerut luni plasarea sub protectia legii falimentului.

O sursa a declarat luni pentru Reuters ca banca britanica s-a retras din cursa pentru preluarea Lehman Brothers deoarece tranzactia ar fi presupus garantarea obligatiilor comerciale ale bancii de investitii americane.

Lehman Brothers este cel mai mare caz de faliment din Statele Unite si cea mai prestigioasa banca ce devine victima a crizei globale a creditelor.

Conducerea bancii americane incearca sa puna la punct un plan prin care sa salveze cat mai multe locuri de munca si operatiuni.

Reprezentantii Lehman nu au dorit sa comenteze informatiile privind negocierile cu Barclays, iar cei ai bancii britanice nu au fost disponibili pentru comentarii.

Discutiile cu Barclays vizeaza doar activitatile de baza ale Lehman, scrie WSJ. Incheierea acestei tranzactii nu este inca sigura, discutiile concentrandu-se asupra pretului tranzactiei si a activelor din domeniul imobiliar pe care le detine Lehman Brothers. Banca britanica nu va prelua operatiunile externe ale Lehman , care au avut o evolutie pozitiva in ultimii ani atat in Europa cat si in Asia. Aceste divizii continua sa opereze si nu au cerut protectie impotriva falimentului.

Se asteapta ca banca americana sa vanda majoritatea diviziilor sale, inclusiv departamentul operatiunilor de brokeraj si divizia Neuberger Berman, de management al activelor.