Banca Wachovia, cea de-a patra mare banca de retail din Statele Unite, negociaza o posibila preluare a Morgan Stanley, ale carei actiuni au inregistrat scaderi puternice miercuri, pe fondul temerilor privind "supravietuirea" bancii de investitii, potrivit Reuters care citeaza o persoana apropiata situatiei. Totodata, CNBC a anuntat ca si grupul financiar HSBC Holding si banca chineza CITIC ar fi interesate de o preluare a Morgan Stanley.

Oficialii bancii de investitii nu au fost disponibili pentru a comenta aceste informatii.

Sursa citata a declarat ca John Mack, directorul executiv al Morgan Stanley, a primit miercuri un telefon de la reprezentantii Wachovia, care si-au aratat interesul prentru preluarea celei de-a doua mari companii de pe Wall Street. O intelegere intre cele doua banci nu este iminenta, insa evenimentele din ultimele zile au aratat ca astfel de tranzactii se pot incheia foarte repede, avand in vedere ca bancile fat tot ceea ce este posibil pentru a iesi cu bine din acesta criza.

Morgan Stanley ia in considerare si alte optiuni, a mai spus sursa citata.

Banca a anuntat ca va face tot ceea ce este posibil pentru a mentine pretul actiunilor. "Cei mai destepti oameni din acesta firme se concentreaza asupra acestei probleme", a declarat un purtator de cuvant.

In cazul in care cele doua companii vor ajunge la un acord, Morgan Stanley va fi cea de-a patra mare banca de investitii care va disparea de pe piata incepand cu luna iunie.