Fitch Ratings a confirmat vineri calificativul pentru creditele pe terman lung acordat Bancpost la "A minus", cu perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. De asemenea, Fitch a confirmat si calificativul pe termen scurt la "F2" si ratingul individul la "D".

Calificativul care reflecta sprijinul pe care compania il poate obtine de la actionarul majoritar a fost reafirmat la "1".

Ratingurile Bancpost pentru creditele pe termen lung si cel de suport reflecta posibila sustinere pe care o poate primi de la actionarul majoritar, banca elena EFG Eurobank, se arata in comunicat. Ratingul individual reflecta capitalizarea in scadere a bancii, profitabilitatea si eficienta redusa si potentialele probleme privind calitatea activelor. Acestea sunt insa balansate de lichiditatea confortabila si riscurile limitate ale pietei, arata analistii Fitch.

Bancpost era cea de-a cincea banca din Romania in functie de active la finele anului trecut, cu o cota de piata de 5,2%. Banca este controlata de EFG Eurobank Grecia, care detine 77,56% din titlurile institutiei.