Banca Comerciala Carpatica nu poarta discutii legate de o eventuala preluare, se arata intr-un comunicat al institutiei emis Bursei de Valori Bucuresti, reprezentantii bancii infirmand astfel informatiile aparute in presa privind mandatarea Rothschild de a gasi un cumparator pentru BCC. In comunicat se mai arata ca actionarii bancii nu sunt interesati nici pe viitor de o astfel de afacere.

"Cu toate ca au fost facute oferte din partea mai multor entitati internationale, nu s-au purtat astfel de discutii si nici in perspectiva actionarii nu sunt interesati de o astfel de afacere, fapt demonstrat prin sustinerea continua a cresterii capitalului social", potrivit comunicatului Bancii Comerciale Carpatica.

Reprezentantii institutiei bancare iau insa in considerare stabilirea de parteneriate strategice cu orice institutie financiar-bancara, nationala sau internationala.

Ziarul Financiar a publicat in editia sa de luni informatia potrivit careia actionarii Bancii Comerciale Carpatica au angajat banca de investitii Rothschild pentru a-i asista in procesul de vanzare. Potrivit articolului, Rothschild ar derula in prezent procesul de due dilligence, in cadrul caruia sunt analizate informatiile financiare, precum evolutia veniturilor, portofoliul de clienti, debitorii, verificarea portofoliului de credite si evaluarea activelor.

Banca Comerciala Carpatica detine o cota de 0,7% pe piata bancara autohtona. Institutia a realizat in primul semestru al acestui an un profit de 3,3 milioane lei, iar valoarea activelor detinute a urcat cu 17,3%, la 2,17 miliarde lei.