Ministrul britanic al finantelor, Alistair Darling, a anuntat, luni, ca guvernul va inainta in decurs de 15 zile un proiect de lege care vizeaza reforma sistemului bancar britanic, potrivit NewsIn care citeaza AFP. Planul vizeaza "intarirea supravegherii din sistemul bancar, facilitarea interventiilor in situatiile in care o banca se confrunta cu probleme, conferirea de puteri noi organismelor de reglementare".

"Vom institui, atat in Marea Britanie, cat si la nivel international, o serie de reglementari financiare foarte stricte de care avem nevoie. Acesta este motivul pentru care voi prezenta un proiect nou de lege pentru reforma sistemului bancar in fata Camerei Comunelor, in decurs de doua saptamani", a declarat Alistair Darling.

Totodata, Darling a promis ca va depista "slabiciunile" din sistemul financiar. "Promit ca de fiecare data cand sunt descoperite slabiciuni in sistemul financiar vom lua masuri ca sa le reglementam, fie ca problema este de competenta bancii centrale a Marii Britanii, Bank of England, fie a autoritatii de supraveghere a sistemului financiar, FSA", a promis oficialul britanic.