*Am decis sa imi schimb echipa de analisti credite. Am cumparat un astrolog care face cat zece amaratzi de analisti. Asta nu face alceva decat sa ghiceasca in stele care ghertzoi are capacitatea de restituire a creditului, ca sa scadem PD la nivelu' bancii. E drept ca ghertzoii nu sunt obisnuiti sa stea in fata unul mosh cu barba alba si cu tichie pe cap, care freaca un glob de sticla import Spania. Unuia i-a prezis ca are capacitatea de inprumut sanatoasa da' ca va crapa peste o saptamana si ca nu-i putem da creditul. Altuia i-a zis in fatza ca are cancer la texticulu stang (de fapt unicu!!!) si ca daca vrea, ii dam un imprumut pentru operatia de cancer din care va supravietui, da' va ramane din greseala fara un picior.

*Citesc in presa ca Isarexu are tractor cu aer conditionat. Dom'ne, ca nu-i mai satura bunu Mnezeu…Ce mai urmeaza sa-sh cunpere? Cravata cu aer conditionat? Ciorapi? SAU CE????

*Dom'ne, mi-a placut de colegu din SocGen…sefu de la Retail, Jian Luis Mattei. Omu a recunoscut ca uneori scunpim creditele fara niciun motiv. ”O facem pentru ca unii competitori scumpesc creditele si in aceste conditii nu vad de ce nu am profita de situatie”, a zis omu in ZF-ul de azi. Hahaha… Exact cum i-am spus io unui client prost care nu pricepea de ce i-am majorat rata cu 169%. “Uite-asa, ampulea ti-am majoratio, ca am vrut io!”. Atata ca Mattei ala a zis-o mai elegant. Scoala franceza, caca-m-as…

*Frate, ma dispera astia din State cu criza lor de cacat. Acuma vor sa cunpere cu vrio saptesutedemiliardededolari nush ce active bancare neperformante. Le-am scris lui Bernanche si lui Paulson si i-am intrebat daca nu vor sa cunpere si de la mine doo cseroxuri si un aparat de taiat hartia, anbele neperformante. Xerocsu s-a stricat de cand a dansat pe el animatuarele aduse la ziua mea de nastere care o sa fie saptamana cealalta, iar aparatu de tocat hartie s-a stricat de cand am incercat sa fac niste carne de mici cu el, ca-mi venea in vizita cineva din BNR si nu puteam sa-l primesc cu masa goala. Da-le dreaq de active, acuma o sa le vand la americani…

*BNR-ul a mentinut dobanda cheie la 10,25. Stau si ma intreb daca nu pierdea la septic ala din comitet cu o seara inainte, cum erea? Am jucat o noapte intreaga cu el si pe la 5 dimineata nu mai aveam niciunu bani si am pariat pe dobanda BNR. Daca pierdea, o ducea la 15%. Daca castiga, ramanea la 10,25. Am avut io ghinion, futu-i.

*Cacat. Trebuie sa incep sa creditez dupa noile norme. Primu credit era sa-l acord az dimineata. Doi directori de multinationale care voia o casa… el in ritail, ea in constructzii. Salarii ca lumea, de 4500 de euro bucata. Am chemat astrologu care mi-a zis ca prostii o sa divorteze peste 4 ani, da' ca le pot da creditu. Se incadra pentru un inprumut de exact 6000 de euro, pe 30 de ani. Le-am zis ca le dau banii astia, daca-mi aduc in garantie macar 3 locuinte, ca sa fiu sigur ca-mi recuperez banii in caz ca se prabuseste piata. El se codea, ca cica-i prea mare colateralu alea alea si ca ce fac ei daca banca mea da faliment? Atunci m-am inervat cunplit si i-am dat afara din birou. Noroc ca le retinusem la intrare comisionu de intrare in banca si taxele ca-mi pierd vremea cu ei.

*Directoru financiar ma scoate din totz pepenii futu-i ma-sa in cur de prost. I-am propus sa ne dezvoltam afacerile si sa cunparam un Circ. Cum marim dobanzile, facem cate-un spectacol gratis pentru clienti si-i ducem frumos la Spectacol. Acolo, aruncam cate-un ghertzoi in cusca leilor ca sa le aratam celorlalti cat de rau poate sa le fie, la o adica. Si sa se bucure ca nu-i dam la lei. Le marim umpik rata, da-i dreaq…ce li se poate intampla din atata lucru?

*Maine lansez un nou produs. “Depozitul pentru Tine* ”. In contract o sa trec cu litere micutze de tot, la suptsolu paginii, ca steluta inseamna “pentru Tine, Domnule Director”. Si ii pun sa semneze pe vasali. Le promit dobanzi de doua cifre pe luna, normal. Si la fiecare doua contracte, le dau gratis cate un pics cu sigla bancii, ca sa castige si ei ceva.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.