National City, una dintre cele mai mari zece institutii bancare din SUA, a inregistrat pierderi de 63% in sedinta bursiera de luni, piata speculand ca ar putea fi urmatorul nume pe lista falimentelor, dupa Washington Mutual si Wachovia, potrivit AFP. Titlurile National City au inchis sedinta de tranzactionare la valoarea de 1,36 dolari pe actiune, ceea ce inseamna ca valoarea grupului cu sediul in Cleveland s-a redus cu un miliard de dolari.

In cursul unui an, capitalizarea bancii a scazut cu 95%.

Potrivit AFP, National City are o expunere foarte mare pe piata imobiliara, la fel ca Washington Mutual, care a fost preluata saptamana trecuta de JPMorgan, si Wachovia, care a avut aceeasi soarta luni, cumparatorul fiind Citigroup.

Luni dimineata, compania a anuntat ca are suficiente lichiditati si nu intentioneaza sa mai atraga capital, avand in vedere ca a atras capital peste limitele recomandate in urma cu putin timp.

De asemenea, National City a precizat ca nu are expunere pe piata ipotecilor cu dobanda variabila, iar expunerea pe sectorul rezidential este mult mai mica decat a celor de la Wachovia si Washington Mutual.

Analistul Lana Chan a declarat, citata de Forbes, ca este o diferenta semnificativa intre Washington Mutual si National City, avand in vedere ca banca din Cleveland are mai multe lichiditati si o expunere mai mica pe piata imobiliara. Ea a spus insa ca "sentimentele din piata pot deveni problematice pentru o banca in actualul mediu de afaceri".

La sfarsitul lunii iunie, National City avea active in valoare de 153 miliarde de dolari, jumatate din cele ale Washington Mutual (309 miliarde de dolari) si o cincime din cele ale Wachovia (812 miliarde de dolari).