Am intrat azi pe siteurile a vreo 10 banci centrale din Europa si din lume. Toate, fara exceptie, aveau in prim plan informatii legate de criza financiara.

Banca Frantei ofera dictionare de termeni in care gasesti explicat la modul cel mai simplu notiunile cele mai complexe. Mai gasesti scenarii cu efectele posibile ale crizei, interviuri cu Guvernatorul Bancii Frantei avand ca subiect criza subprime (si in care Noyer chiar spune lucrurilor pe nume, nu arunca doar butade ieftine in piata).

Banca Japoniei postase de azi dimineata pana pe la orele pranzului nu mai putin de 8 comunicate. Bank of England are linkuri speciale destinate crizei, pe langa informatii recente din piata. Despre banca centrala Europeana nu mai zic. Evident ca la acest nivel, diseminarea informatiilor este lege. Interesante pagini au Banca Elvetiei sau cea a Germaniei.

Numai la noi, BNR nu gaseste oportun sa scrie mare lucru despre criza. Daca nu scriem, nu exista si prin urmare, nu ne afecteaza, pare sa fie sloganul vectorilor de imagine ai BNR. Oare chiar nu e nimeni disponibil sa explice la un nivel mediu ce se petrece in piata financiara? Ma gandesc sa le traduc de pe siteurile altor banci cateva lucruri numai bune de pus pe site-ul lor si sa le trimit pe office@bnro.ro.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.