Comisia Europeana a aprobat joi seara planul de salvare a bancii imobiliare germane Hypo Real Estate, stabilit luni seara de bancile private si de guvern, anunta AFP.

Serviciile de concurenta au apreciat ca dispozitiile acestui plan sunt conforme cu reglementarile europene privind ajutorul care poate fi acordat pentru salvarea unei banci, a precizat Comisia, intr-un comunicat de presa.

Planul de salvare prevede un aport imediat de lichiditati provenind de la bancile germane si de la Banca Centrala Europeana, o garantie mergand pana la 35 de miliarde de euro. Garantia este asigurata de stat in limita a 26,5 miliarde euro, urmand ca bancile sa contribuie cu diferenta de 8,5 miliarde euro.

"Acest caz arata inca o data ca o cooperare buna intre statele membre permite Comisiei sa actioneze rapid", a subliniat comisarul pentru Concurenta, Neelie Kroes.

Hypo Real Estate, confruntata cu mari probleme de lichiditati, dupa anuntarea falimentului Lehman Brothers, face obiectul celui mai mare plan de salvare din istoria Germaniei.