Rezerva Federala (Fed) a acordat bancilor americane, in ultima saptamana din luna septembrie, imprumuturi in valoare de 367,8 miliarde dolari. Agentia Reuters aminteste ca in saptamana precedenta, Fed a acordat zilnic credite bancilor in valoare de 187,75 miliarde dolari, aceasta fiind a doua mare valoare din istorie.

Michael Feroli, economist la JPMorgan, a declarat ca aceste date indica in mod clar ca blocajul este masiv. "Devine din ce in ce mai uimitor", a adaugat el.

Blocarea pietelor interbancare nu a permis bancilor sa obtina finantare pe termen scurt. Sectorul titlurilor comerciale a fost aproape oprit, iar institutiile financiare au fost nevoite sa apeleze la banca centrala, creditor de ultima instanta pentru sistemul financiar.

Actuala criza financiara este "un eveniment care nu s-a mai intimplat de la al doilea razboi mondial" a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) Jean-Claude Trichetsi. El a cerut o mai buna coordonare a europenilor si a institutiilor financiare pentru a face fata situatiei, transmite France Presse.