Banca Wells Fargo a anuntat ca va cumpara Wachovia pentru 15,1 miliarde dolari in actiuni, transmite FoxNews. Wachovia Corp, a patra banca de retail din SUA, este una dintre bancile americane afectate de criza sistemului financiar.

Anuntul a intervenit la doar o saptamana dupa ce presa americana sustinea ca grupul bancar Citigroup urma sa cumpere banca de retail pentru aproximativ 2,16 miliarde dolari in actiuni pe activele rivalului sau. Citigroup urma sa preia si datorii ale Wachovia totalizand aproximativ 53 miliarde de dolari.

Si banca spaniola Santander se aratase interesata de achizitionarea Wachovia. Oficialii Wachovia Corp au refuzat sa comenteze atunci aceste informatii.

Autoritatea de garantare a depozitelor din Statele Unite (FDIC) a anuntat saptamana trecuta ca, in urma unui acord cu Federal Reserve, Trezoreria Statelor Unite si presedintele George W. Bush, depozitele bancii vor fi garantate in totalitate.

Wachovia Corp a raportat o pierdere neta de 8,86 miliarde dolari in trimestrul doi din 2008, in timp ce in perioada similara a anului trecut, banca a inregistrat un profit de 2,34 miliarde dolari. Banca a anuntat atunci ca va disponibiliza 10.700 de angajati.