Secretarul Trezoreriei Americane, Henry Paulson, a cerut o mai mare implicare a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale in coordonarea raspunsurilor la criza financiara internationala. El a adaugat ca cele doua institutii - care si-au incheiat duminica sesiunea de toamna - au un rol vital in a lucra impreuna cu guvernele pentru stabilirea unor reactii adecvate la criza financiara si pentru a descuraja politicile individualiste.

Totodata, Paulson a facut apel la unitate globala in aceste timpuri de criza, aratand ca izolationismul si protectionismul nu ofera o cale de a impiedica extinderea impactului. El s-a declarat ingrijorat in legatura cu efectele crizei asupra tarilor sarace - transmite corespondentul Radio Romania la Washington.

De altfel, FMI si Banca Mondiala au salutat progresele in coordonarea raspunsurilor la criza financiara din cadrul Eurogrup (comunitatea statelor care au adoptat Euro ca moneda).

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca va sprijini planul financiar al celor 15 tari. Si presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a subliniat ca actuala criza necesita o actiune concertata pentru a construi in viitor un sistem financiar mai bun.