Santander, cea mai mare banca din Spania, se afla in negocieri pentru preluarea in totalitate a celei mari mari banci de economii din Statele Unite, Sovereign Bancorp, insa pana in prezent nu s-a ajuns la nici un acord, potrivit Reuters care citeaza un comunicat al institutiei de credit spaniole. In prezent, Santander detine 24,9% din titlurile bancii americane.

O sursa apropiata situatiei a declarat pentru Reuters ca Banco Santander ar putea plati aproximativ 3,81 dolari pe o actiune Sovereign, ceea ce inseamna ca valoarea totala de piata a bancii americane de economii este de aproximativ 2,53 miliarde dolari.

Sovereign Bancorp, ce detine active in valoare de 79 miliarde de dolari si are o retea de 750 de unitati in nord-estul Statelor Unite, a devenit cea mai mare banca de economii americana dupa falimentul Washington Mutual.

Luna trecuta, Banco Santander a preluat, pentru 612 milioane de lire sterline, aproximativ 200 de sucursale si pentru afacerile cu depozite ale bancii britanice Bradford&Bingley, grupul bancar spaniol care a cumparat anterior banca britanica Abbey.

Actiunile bancii spaniole urcau cu 7,3% la ora 08:01 GMT.