Actiunile Societe Generale au scazut drastic, luni, pe bursa din Paris, pe fondul unei piete in crestere puternica, dupa aparitia unor zvonuri alarmiste privind o posibila majorare de capital a celei de-a doua banci din sistemul francez, relateaza AFP.

La ora 13:25 (11:25 GMT), actiunile Societe Generale se depreciasera cu 10,44%, pana la 44,78 euro, in timp ce principalul indice al pietei, CAC 40, castiga 5,11%.

"Se vorbeste despre o majorare de capital de 10 miliarde de euro, pentru a compensa pierderile, posibil legate de investitiile pe piata Rusiei, in special in Rosbank", a declarat, pentru AFP, unul dintre vanzatori.

Banca a dezmintit "formal zvonurile rauvoitoare" si a anuntat ca va sesiza Autoritatea de reglementare a pietelor financiare pentru a ancheta acest subiect.

Societe Generale detine aproape 60% din capitalul bancii rusesti Rosbank, al carei director general a oferit asigurari, la sfarsitul lui septembrie, ca nu intampina "nicio problema de lichiditate".

Banca franceza a operat deja, in martie, o majorare de capital de 5,5 miliarde euro, pentru a compensa pierderi de 7 miliarde de euro, dintre care 4,9 miliarde atribuite fostului trader Jerome Kerviel, iar restul efectelor crizei subprime din Statele Unite.