Grupul bancar spaniol Santander, cea mai mare banca din Spania, a ajuns la un acord pentru achizitionarea in intregime a uneia dintre cele mai mari banci de economii din SUA, Sovereign Bancorp Inc., pentru suma de1,9 miliarde dolari, adica circa 1,4 miliarde euro, a anuntat marti banca spaniola intr-un comunicat de presa.

Santander detinea deja 24,9% din capitalul bancii americane. Potrivit intelegerii, actionarii Sovereign vor primi 0,2924 actiuni Santander pentru fiecare actiune Sovereign pe care o detin, scrie Reuters.

Banco Santander va plati aproximativ 3,81 dolari pe o actiune Sovereign, ceea ce inseamna ca valoarea totala de piata a bancii americane de economii este de aproximativ 2,53 miliarde dolari.

Santander si Sovereign au admis ieri ca se afla in negocieri, scria Reuters. Sovereign Bancorp, ce detine active in valoare de 79 miliarde de dolari si are o retea de 750 de unitati in nord-estul Statelor Unite, a devenit cea mai mare banca de economii americana dupa falimentul Washington Mutual.

Luna trecuta, Banco Santander a preluat, pentru 612 milioane de lire sterline, aproximativ 200 de sucursale si pentru afacerile cu depozite ale bancii britanice Bradford&Bingley, grupul bancar spaniol care cumparase banca britanica Abbey.