Profitul bancii JPMorgan a scazut cu 84% in trimestrul al treilea, comparativ cu perioada echivalenta din 2007, din cauza pierderilor create de creditele neperformante, insa rezultatele au fost peste asteptarile analistilor, potrivit NewsIn care citeaza Reuters. Astfel, JPMorgan a castigat in cel de-al treilea trimestru 527 milioane de dolari, respectiv 11 centi pe actiune, dupa ce in aceeasi perioada a anului trecut a obtinut un profit de 3,37 miliarde de dolari, adica 97 centi pe actiune.

"Data fiind nesiguranta de pe pietele de capital, din sectorul imobiliar si din intreaga economie, este rezonabil sa ne asteptam la castiguri mai mici in urmatoarele cateva trimestre", a spus directorul executiv al bancii, Jamie Dimon.

Banca a avut pierderi ajustate de sase centi pe actiune, inainte de inregistrarea unui castig unic legat de achizitia bancii Washington Mutual, peste asteptarile analistilor, care anticipau pierderi de 29 centi pe actiune, potrivit Reuters Estimates.

Actiunile JPMorgan s-au scumpit in predeschiderea pietei, dupa care s-au depreciat si se tranzactionau in scadere cu aproape 1%.

Banca a afisat deprecieri de active de 3,6 miliarde de dolari din operatiunile de investitii, ceea ce ridica totalul pierderilor si deprecierilor de active ale JPMorgan, de la declansarea crizei creditelor, la 12,3 miliarde de dolari.