Merrill Lynch a raportat in cel de-al treilea trimestru o pierdere de 7,5 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor, rezultata din credite neperformante si deprecierea activelor, potrivit Reuters. Pierderile institutiei financiare s-au adancit la 5,58 dolari pe actiune, de la 2,82 dolari pe actiune, adica 2,3 miliarde de dolari, in perioada similara a anului trecut.

Analistii intervievati de Reuters estimau o pierdere de 5,18 dolari pe actiune.

Merrill, ca si fostele concurente Lehman Brothers si Bear Stearns, s-a straduit sa supravietuiasca crizei creditelor, care a afectat grav afacerile cu credite ipotecare.

In iulie, Merrill a vandul un portofoliu de active neperformante in valoare de 30,6 miliarde de dolari fondului privat de investitii Lone Star Funds, insa masura nu a fost suficienta pentru a pune capat problemelor sale.

Luna trecuta, Merrill Lynch a fost de acord sa fie cumparat de Bank of America in cadrul unei tranzactii in valoare de 50 de miliarde de dolari. Tranzactia se va incheia in 2009. Merrill Lynch este una dintre institutiile financiare afectate serios de criza subprime, care i-a adus pina acum pierderi de peste 52 de miliarde de dolari si o scadere a valorii actiunilor de 68 % in ultimul an calendaristic.