Volksbank Romania, subsidiara romaneasca a grupului financiar austriac Volksbank, renunta la acordarea creditelor in franci elvetieni, pe fondul noilor norme de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si a crizei financiare internationale, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al bancii.

"Avand in vedere volatilitatea pietei financiare internationale si faptul ca, in conditiile introducerii noilor norme cu privire la creditarea persoanelor fizice, finantarea in moneda elvetiana nu mai este la fel de atragatoare, Volksbank Romania a decis sa nu mai acorde imprumuturi in franci elvetieni incepand cu data de 14 octombrie 2008", precizeaza comunicatul bancii.

Volksbank a luat aceasta decizie in urma recomandarilor Autoritatii Financiare din Austria (FMA) si a politicii bancii nationale "de a nu mai promova imprumuturile in moneda elvetiana. Incepand cu data mentionata, Volksbank Romania se concentreaza pe imprumuturile in lei si pe cele in moneda europeana".

In afara de Volksbank, alte opt banci de pe piata romaneasca acordau credite in franci elvetieni. Acestea sunt OTP Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania, Bancpost, Banca Romaneasca, Credit Europe Bank, Garanti Bank, Millenium Bank si Piraeus Bank.