Un nou program de stimulare fiscala ar putea fi benefic pentru revigorarea economiei Statelor Unite, deoarece amenintarile la adresa economiei americane ar putea rezista o anumita perioada de timp, a declarat luni Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve, in fata congresmanilor americani, potrivit Reuters.Precedentul plan prevede injectii de 700 de miliarde de dolari in sistemul financiar din SUA.

Presedintele SUA, George W. Bush, este de acord cu adoptarea unui nou plan, transmite International Herald Tribune, citind Associated Press.

Este pentru prima data cand seful Fed sprijina in mod explicit un al doilea pachet de stimulare a economiei.

"Cu o economie ce va fi slabita in urmatoarele trimestre si cu riscul unei incetiniri economice, Congresul trebuie sa ia in considerare realizarea unui pachet fiscal", a declarat Bernanke.

Acesta le-a spus membrilor Congresului ca planul ar trebui sa includa masuri care sa imbunatateasca accesul la credite, insa nu a specificat ce forma vor avea noile masuri.

Ben Bernanke a precizat ca exista semne ca masurile luate pana in prezent pentru a debloca piata creditelor au fost de ajutor, insa este prea devreme sa se poata contabiliza efectele ecestor masuri.

Actiunile companiilor americane au urcat la Bursa din New York dupa declaratiile lui Ben Bernanke.