Claudiu Cercel-Duca a fost numit, incepand cu data de 2 octombrie, in functia de director general adjunct al BRD-Groupe Societe Generale, urmand sa conduca si sa supervizeze activitatile zilnice ale Polului Piete Financiare, care cuprinde activitatile de piete valutare si monetare, valori mobiliare, asset management si custodie/depozitare titluri. Pana in prezent, acesta a ocupat functia de director executiv in departamentul piete financiare din cadrul BRD.

Duca este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, specialitatea Cibernetica si al programului de Executive MBA organizat de Asebuss Bucuresti si Universitatea din Washington, SUA.

Angajat in BRD din anul 1993, Claudiu Cercel-Duca a ocupat pe rand diferite pozitii in cadrul activitatilor de trezorerie si operatiuni de piata ale bancii: director adjunct al Directiei Trezorerie (1997-2001), director de Operatiuni de Piata (2001-2007), director executiv Piete Financiare (2007-2008).

Claudiu Cercel-Duca se alatura astfel structurii executive de conducere a bancii, formata din directorul general Patrick Gelin, care este si presedinte al Consiliului de Administratie, si directorii generali adjuncti Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa si Hervé Barbazange.

BRD-Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active de peste 12 miliarde de euro. Banca are 2,6 milioane de clienti si opereaza o retea de aproape 900 de unitati.