Mai mult de 30 de scrisori ce contineau o pulbere suspecta au fost trimise pe adresele bancilor JPMorgan Chase, dar si ale birourilor federale de reglementare bancara, in noua state din SUA, au anuntat reprezentantii FBI, care au demarat o ancheta in acest caz.

Biroul Federal de Investigatii (FBI) si Politia postala americana investigheaza mai mult de 30 de plicuri contaminate cu un praf alb ce au fost trimise mai multor filiale bancare din SUA, relateaza CNN. FBI-ul a anuntat ca, potrivit testelor preliminare, scrisorile nu reprezinta o amenintare pentru sanatate, substanta descoperita nefiind otravitoare sau toxica, ci doar pudra de calciu.

"In acest moment, primele analize efectuate asupra continutului plicurilor au iesit negative. Vom intreprinde si alte teste suplimentare", a precizat printr-un comunicat purtatorul de cuvant al FBI, Richard Kolko.

Scrisorile contineau mesaje de amenintare ce faceau referire la actiunile recente sau din trecut ale bancilor si sugereau ca cel care va deschide scrisoarea va muri, au precizat reprezentantii politiei, potrivit AP.

Investigatorii au refuzat sa ofere si alte detalii despre caz, ancheta fiind in derulare.

Mai multe banci din statele Colorado, Oklahoma, Illinois, New York, New Jersey, Ohio, Georgia, Texas si din Districtul Columbia au primit luni plicuri suspecte. Oficialii serviciilor de securitate au specificat ca cele mai multe dintre scrisori au fost trimise mai multor sucursale JPMorgan Chase. Nu toate institutiile destinatare au fost banci. Corporatia Federala pentru Asigurarea Depozitelor Bancare si Oficiul de Supraveghere a Economiei au primit, de asemenea, mesaje furioase, de amenintare, cu privire la "situatia bancara" actuala.