Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat ratingul privind puterea financiara a ING Bank N.V. de la "B" la "B minus" si a coborat cu o unitate, de la "Aa1" la "Aa2", ratingul de credite pe termen lung, potrivit NewsIn.

Ratingul de credite pe termen lung al diviziei de asigurari, ING Insurance, a fost coborat de la "Aa3" la "A1", in timp ce ratingul de credite pe termen lung al ING Groep a fost coborat de la "Aa2" la "Aa3'.

Toate ratingurile au perspective stabile. Moody's a mai spus sub supraveghere pentru o posibila coborare ratingul "Aa3" al puterii financiare a afacerilor cu asigurari de viata, din Statele Unite.

Agentia de evaluare financiara a confirmat ratingurile de credit pe termen scurt pentru toate diviziile ING.

Deciziile Moody's reflecta opinia ca profitabilitatea grupului, in special in cadrul ING Bank, s-a deteriorat din 2007 si va continua sa fie supusa presiunilor, din cauza incetinirii generalizate a economiei si a conditiilor actuale din piata financiara.

ING a primit recent o injectie de capital de 10 miliarde euro de la guvernul olandez, dupa ce compania a anuntat anterior ca va afisa primele pierderi trimestriale de la infiintare.