*Fitch va revizui in urmatoarele zile ratingurile ING Group si ale subsidiarelor acestuia, luand in considerare infuzia de capital primita de la statul olandez, dar si efectele pe care inrautatirea situatiei economice le-ar putea avea asupra operatiunilor grupului. La randul ei, ING isi va revizui expunerile pe anumiti angajati ai Fitch si le va urca cumplit dobanzile la imprumuturi.

*Economistii bancii elvetiene UBS au anuntat azi ca anticipeaza o recesiune mondiala “Persistenta reculului inregistrat de burse si de pietele imobiliare, pe fondul unei piete a creditului aflate la limita inghetului ne fac sa credem ca recesiunea nu mai poate fi evitata”, au declarat bancherii citati. Urmatorul proiect la care celebrii bancheri lucreaza este un mecanism riguros prin care sa poate fi estimat din timp daca un mort mai misca sau nu.

*Europarlamentarul PDL Marian Zlotea a solicitat azi in plenul Parlamentului European, comisarului european pentru Protectia Consumatorului, Meglena Kuneva, interventia “ferma” in ceea ce priveste modificarea abuziva a dobanzilor la creditele bancare din Romania. Dandu-si seama ca se afla in pauza lucrarilor si ca nu era nimeni in sala, Zlotea s-a mai plans de coruptie, de legile proaste si de criza internationala. La intoarcerea europarlamentarilor, el le-a multumit frumos pentru atentie si a plecat sa bea o cafea.

*National Bank of Greece (NBG), actionarul majoritar al Banca Romaneasca, a negat informatiile potrivit carora a accesat facilitati de credit de urgenta de la BCE sau de la banca centrala elena, a declarat directorul financiar al celei mai mari institutii de credit din Grecia, Anthimos Thomopoulos. Procedura este cunoscuta de psihiatri drept “complexul negarii” si, potrivit specialistilor, necesita un tratament indelungat.

*Distribuitorul de gaze Distrigaz Sud nu este afectat, deocamdata, de criza financiara la nivel mondial, iar o crestere a cheltuielilor financiare ar putea aparea in conditiile in care bancile vor inaspri conditiile de creditare, spun reprezentantii filialei locale a grupului GDF Suez. Intrucat majoritatea directorilor de banci folosesc in vilele personale gaze furnizate de Distrigaz Sud, in perioada urmatoare am putea asista la un seminar national pe tema “Distrigaz - adevar sau fictiune?”

*Bank Leumi Romania a organizat marti, 21 octombrie 2008, la Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, evenimentul de lansare oficiala a Cardului Marea Unire. Surse din piata spun ca plasticul va fi inmanat doar celor care au participat la Marele Eveniment si ca Leumi pregateste in aceeasi linie un card Gold “Marea Taiere a Porcului”, care va fi dedicat obiceiurilor de Craciun, avand pe fatza imaginea unui porc care poarta cu distinctie un mar in gura, iar pe verso celebrele cuvinte: ”Porc, ce minunat suna acest cuvant!”

*Banca centrala a Ungariei a majorat, miercuri, dobanda de politica monetara cu trei puncte procentuale, la 11,5%, masura de urgenta reprezentand raspunsul institutiei la prabusirea forintului aproape de un minim istoric fata de euro, transmite Reuters. Auzind stirea, cativa bancheri centrali au izbucnit in ras, iar ceilalti au dat din mana rostind raspicat “whu cares?”

*Dobanda de politica monetara ar trebui mentinuta in urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie al BNR, care va avea in vedere alte masuri, a declarat, miercuri, viceguvernatorul BNR Eugen Dijmarescu, la seminarul Euromoney. El ar fi declarat si care erau masurile vizate, insa ziaristii s`au indreptat rapid catre un alt vorbitor, care spunea chestii intr-adevar noi si interesante.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.