Franta va constitui un "fond public de interventie" pentru a investi in intreprinderile strategice franceze care se confrunta cu dificultati, in valoare de circa 100 de miliarde de euro, potrivit estimarilor secretarului de stat pentru ocuparea fortei de munca, Laurent Wauquiez.

Intrebat de canalul de televiziune Canal+ asupra volumului acestui fond, anuntat de presedintele Nicolas Sarkozy, Wauquiez a raspuns: "Grosso modo, pentru a fi capabil sa reactioneze rapid, fondul are nevoie de circa 100 de miliarde de euro", relateaza AFP.

Acest fond, conceput drept un raspuns national in fata crizei economice, "va interveni masiv de fiecare data cand o intreprindere strategica va avea nevoie de fonduri proprii", afirma presedintele Sarkozy, precizand ca fondul va deveni functional inainte de sfarsitul anului.

"Cand este vorba de intreprinderi precum EADS, Michelin, Areva, trebuie sa reactionam imediat, nu trebuie sa asteptam declansarea incendiului", a explicat Wauquiez.

"Presedintele a propus crearea unui asemenea fond la nivel european, dar nu toata lumea a fost de acord, asa ca am l-am conceput la nivelul Frantei pentru a putea fi capabili sa reactionam", a mai spus oficialul francez.