Standard & Poor's a revizuit in sens negativ perspectiva ratingului Bucurestiului, de la "stabil" la "negativ", ca urmare a scaderii calificativului de tara, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Totodata, Standard & Poor's a confirmat calificativul "BB plus" pentru creditele pe termen lung acordat Capitalei.

"Am revizuit perspectiva ratingului ca urmare a reducerii ratingului Romaniei", a declarat Jean-Louis Renaud, analist in cadrul Standard & Poor's.

Calificativul reflecta indatorarea ridicata a orasului, nevoia de imbunatatire a administrarii datoriilor si lichiditatii, flexibilitatea financiara redusa si obstacolele cu care se confrunta in implementarea principalelor proiecte de infrastructura.

Aceste constrangeri sunt insa contrabalansate de pozitia strategica a Bucurestiului de capitala a Tarii, de bilanturile operationale bune si de cresterea puternica a veniturilor.

"Perspectiva este negativa pentru ca perspectiva Romaniei este negativa. Evolutia calificativelor Bucurestiului o va urma pe cea a Romaniei", se arata in comunicatul Standard & Poor's.

"Perspectiva Bucurestiului ar putea fi revizuita la stabila daca perspectiva Romaniei va fi revizuita la stabila sau pozitiva, daca elementele fundamentale ale orasului nu se vor deteriora sub asteptarile noastre initiale", a mai spus Jean-Louis Renaud. Acesta a mai adaugat ca ratingurile ar putea fi coborate in eventualitatea unor noi scaderi ale calificativelor Romaniei sau daca se deterioreaza profilul financiar al orasului.

Agentia de evaluare financiara a redus, luni, ratingul Romaniei pentru imprumuturile in valuta pe termen lung la "BB plus", de la "BBB minus", si calificativul pentru creditele pe termen scurt de la "A-3" la "B", cu perspectiva negativa.