Actiunile Societe Generale s-au prabusit miercuri dimineata, pentru o scurta perioada de timp, la Bursa din Paris, pe fondul unui sentiment de neincredere in ceea ce priveste angajamentele bancii franceze in tarile din Europa Centrala si de Est, anunta AFP.

Titlurile Societe Generale au pierdut peste 12% in jurul orei 09:30 GMT, intr-o piata aflata in plina crestere, inainte de a-si limita pierderile la 1,90%.

Devalorizarea s-a produs "in principal pe fondul zvonurilor, fara sa existe niciun element concret" pentru aceasta evolutie, a declarat un vanzator, care a adaugat insa ca exista "ingrijorari asupra Europei de Est".

"Societe Generale este cea mai solida dintre cele trei mari banci franceze in termeni de fonduri proprii", a adaugat el.

Banca a precizat miercuri ca nu este expusa la tranzactiile cu titluri Volkswagen, dupa ce zvonuri care au circulat in piata au afirmat ca mai multe banci se vor confrunta cu pierderi masive din aceste tranzactii.

Societe Generale are o prezenta semnificativa in Europa de Est si in Rusia, unde detine aproape 60% din banca rusa Rosbank, dar nu are nicio filiala in Ungaria, tara cea mai afectata de criza financiara.

Societe Generale este prezenta pe piata din Romania prin banca BRD - Groupe Societe Generale, BRD Sogelease, BRD Finance, BRD Securities, ALD Automotive, BRD Fond de Pensii, BRD SG Corporate Finance si BRD Asset Management.