Banca Transilvania infirma informatiile legate de negocierile pentru vanzarea institutiei
“Nu este in politica Bancii Transilvania sa comenteze zvonurile din piata. Totusi, pentru a raspunde anumitor afirmatii aparute in presa, va informam ca in acest moment nu ne aflam in discutii pentru negocierea vanzarii bancii. (...) Impreuna cu partenerii nostri strategici, BERD si IFC, analizam optiuni viitoare si gandim proiecte pentru dezvoltarea bancii”, se arata in comunicat.
Aceasta reactie vine dupa ce in ultimele zile au aparut mai multe relatari care aratau ca actionarii bancii ar fi numit un consultant care sa se ocupe de vanzarea institutiei.
Cel mai mare actionar al Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 14,54% din capitalul social.
In primele noua luni ale acestui an, banca a afisat un profit net de 396,6 milioane de lei, in crestere cu 197% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Banca Transilvania are un capital social de 1,06 miliarde de lei, divizat in 10,6 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.
Banca are o valoare de piata de 2,78 miliarde de lei conform ultimei cotatii de 0,2620 lei pe actiune, stabilita in sedinta bursiera din 12 septembrie.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”