Un comunicat
Conducerea BNR a recunoscut public ca, din nefericire, Consiliul Concurentei nu a avut o consultare cu reprezentantii acesteia inainte de anuntarea declansarii si extinderii recentei investigatii.
Pentru tot mai multe organizatii ale societatii civile este clar ca lucrurile nu mai pot continua in acest mod ca si pana acum. Bancile nu se mai pot eschiva de la a da seama despre modul in care actioneaza in raport cu standardele impuse pe multiple planuri, dar si in relatia de civilitate minimala fata de clientii proprii. Altfel spus, dupa cum arata si un recent studiu al Academiei Romane, se constata in continuare un grad slab de cooperare si dialog institutional, dar si o indulgenta total nejustificata a autoritatilor de reglementare fata de erorile sau iregularitatile care afecteaza activitatea functionarilor superiori ai multor institutii.
De aceea, consideram necesar ca bancile vizate sa fie obligate legal sa isi expuna punctele de vedere/argumentele proprii in fata opiniei publice si mass-media si sa nu perpetueze stilul de relatii publice din perioada comunista sau post-decembrista (toate lucrurile asupra carora nu se vorbeste garanteaza ca problemele chiar nu exista - daca sunt trecute sub tacere!). In cadrul workshop-ului special organizat in cadrul “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” (Palatul Parlamentului, 6 noiembrie 2008, orele 15.30), participantii la forum vor avea ocazia sa urmareasca noile clarificari in domeniu si observatii oficiale pe care am solicitat sa le faca Directorul Consiliului Concurentei, Dna Maria ALEXANDRU, Vice-Guvernatorul BNR, Dl Eugen DIJMARESCU, Vicepresedintele ANPC, Dl Gheorghe CIUBOTARU, precum si Seful Departamentului de Integrare Europeana al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane, Prof. Dr. Petre PRISECARU si analistul financiar Dan POPA, Redactor Sef-adj. al revistei “PIATA”.

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
De cand am contractat leasing-ul auto, rata a crescut de la 900 la 1300 RON.
De la 900 la 1000 a fost cursul EUR.
De la 1000 la 1100 a fost EURIBOR-ul.
Buuuunnnnn......
Dar de la 1100 la 1300 doar am fost informat ca datorita situatiei internationale, dobanda a fost majorata.
Cred ca asta ma isterizeaza mai tare decat un articol din ziar.
Sistemul bancar e putred!
In primul rind nu mai stiu unde este contractul de credit, cred ca l-am uitat la banca pt ca nu-l gasesc acasa. Banca e obligata sau nu sa-mi dea o copie?
In al doilea rind, in timpul primului an, a trebuit sa platesc de 2 ori 65 euro iar cei de la banca nu mi-au putut da nici o explicatie, decit ca asa spune calculatorul lor si in plus presupuneri de ce ar fi asa.
In al treilea rind, dupa primul an rata a devenit 75 de euro de la 61 (o diferenta cam mare) iar dobinda 10%.
Nu sint obligati sa-mi explice de ce a crescut dobinda si nu trebuia sa ma anunte in prealabil? Cind am mers sa platesc rata mi-au spus ca dobinda a crescut fara explicatii.
In plus am intrebat daca este posibil sa creasca in continuare, lunar, la 6 luni sau la un an dar ei mi-au spus ceva de genul "sa fiu linistita ca nu va creste pentru ca mai sint si altii in aceeasi situatie." As vrea un raspuns concred si exact, pe ce baza creste dobinda si rata, calculul matematic, altfel pot crede ca asa i se nazare unui functionar, de ce sa nu ceara daca poate?
De unde pot primi un raspuns exact, formula matematica/ statistica/ etc de calcul?
Pentru cei care i-au raspuns lui miguel , sa stea linistiti ca nu lucrez in domeniul bancar , ci in IT.