Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:
- "Scopul acestei reuniuni informale este formularea unei pozitii comune a UE fata de criza economica globala. "
- "Nu au intervenit elemente noi in criza internationala. Dimpotriva, masurile luate au inceput deja sa isi faca simtit efectul."
- "Se pune serios problema refacerii arhitecturii instititiilor internationale de supraveghere."
- "Reuniunea de la Washington poate fi momentul in care sa inceapa refacerea arhitecturii de supraveghere a sistemului economic mondial."
- "Trebuie introdus si un sistem de prevenire a crizelor".
- "Trebuie introdus un sistem international de supraveghere impotriva coruptiei."
- "Agentiile de rating trebuie supuse unui sistem de reglementare si supraveghere."
- "FMI ar trebui sa aiba un rol mai important in reglementarea si supravegherea sistemului financiar".
- "Nu sustinem insa fuziunea FMI cu Fondul de Stabilitate".
- "Sustinem ca UE trebuie sa aiba un rol mai puternic in interiorul FMI."
- "Romania nu are cum sa ramana in afara crizei economice, dar are mijloace sa struneasca criza. Nu pot fi de acord cu cei care propovaduiesc apoclipsa".
- "Criza se resimte inca din acest trimestru in scaderea productiei. Avem mijloace ca sa nu ne afecteze consistent. Ne vom mentine pe un trend de crestere economica si in 2009."
HotNews.ro a LIVE TEXT declaratia de presa sustinuta de presedintele Traian Basescu.
Reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, la care participa presedintele Traian Basescu si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, a fost convocata in scopul aprofundarii concluziilor ultimului Consiliu European si identificarii de propuneri si initiative pe care Uniunea le va promova la Summitul G-20 din 15 noiembrie, de la Washington, potrivit NewsIn.
Reuniunea de la Bruxelles va permite o evaluare a situatiei economice si financiare in cadrul Uniunii Europene, precum si a stadiului de transpunere in practica a masurilor decise la Consiliul European de toamna, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis agentiei NewsIn. "Pe fondul actualei crize financiare, Uniunea Europeana a demonstrat capacitatea de a propune solutii eficace pentru reechilibrarea sistemului financiar. Este important ca impreuna cu partenerii sai internationali sa traseze perspectiva continuarii demersurilor la scara globala", se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
Membrii Guvernului au discutat marti pozitia Romaniei la summit-ul european informal pe baza unei Note prezentate in sedinta de Ministerul Afacerilor Externe. Avand in vedere faptul ca discutiile in cadrul statelor UE s-au concentrat pana acum pe masurile luate in zona euro si in cateva vechi state membre, printre mesajele pe care Romania le va da va fi si cel transmis deja public de primul-ministru cu privire la atacurile de tip SWAP asupra monedei nationale, a anuntat Executivul. "Asa cum a precizat si in interventiile publice anterioare, primul-ministru insista ca monedele nationale din statele non-euro sa fie protejate de atacurile speculative. in acest sens, primul-ministru a avut convorbiri cu premierii Poloniei, Ungariei si Bulgariei pentru a formula un punct de vedere comun", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
La reuniunea de vineri de la Bruxelles vor participa, de asemenea, Presedintele Parlamentului European si Presedintele Bancii Centrale Europene.
Un guvern mondial ar fi o idee proasta pt. ca in situatii de criza riscam sa distrugem (remediabil sau iremediabil) modul nostru de viata (civilizatia). E ca in cazul selectiei naturale, daca exista o singura specie adaptata la anumite conditii, adica doar sistemul capitalist in toata lumea, controlat de un singur guvern (globalizare), la schimbari de mediu, sansele de supravietuire ale unei singure specii sunt minime, daca insa exista specii adaptate la conditii cat mai diferite atunci sansele de continuitate sunt mult mai mari.
HA HA HA !!!
Chiar asa prosti ne crede ?
Cine ne-a furat acest sentiment?
Cat de puternici am fi fost acum in fata "crizelor" (adevarate sau nu) daca ramaneam solid in aceasta atitudine.
Poate ne-au distrus acest sentiment ca sa nu ne emancipam prea repede.
Si sa nu mai aiba de unde sa ne prinda din urma si sa ne-ntoarca inapoi in Era PSD-ista.
BASESCU: SA INTRAM IN UE CU OARECARE "AROGANTA"
27 sept 2005
Romanii trebuie sa-si redobindeasca mindria nationala si sa intre in UE cu o "oarecare aroganta", a declarat, azi, la conferinta "Networking Europe", presedintele Traian Basescu.
"Romanii se considera inteligenti, priceputi, dar nu cred in ei insisi, in tara lor, asa cum o fac germanii, belgienii, elvetienii si alte popoare din UE. Este un complex creat de-a lungul anilor si de care trebuie sa scapam", a precizat Basescu.
El a spus ca sentimentul de inferioritate fata de natiunile occidentale este unul fals, indus in timp, de care romanii trebuie sa scape.
"Nu putem intra in UE cu capul plecat. Este dreptul nostru sa fim acolo. Noi nu cersim, noi cerem. Nu suntem luati, ci ne ducem in UE. Suntem o natiune puternica, chiar daca avem erori in istorie. Avem o crestere economica, iar sentimentul mindriei nationale este unul din motoarele mentalitatii colective", a mentionat seful statului.
Basescu sustine ca romanii trebuie sa-si redobindeasca mindria ca natiune, explicind ca acest lucru l-a constatat la romanii din SUA, despre care a spus ca s-au declarat mindri de a fi romani.
"Cu aceste valori avem obligatia sa mergem in UE. Nu as vrea ca tari din UE sa ne trateze cu mai mult respect decit ne tratam noi insine", a conchis presedintele.
Voi osanditi la kilograme-sus
● SRI = PSD 285 de voturi PENTRU
Senatorii şi deputaţii au votat, miercuri, cu 285 voturi pentru şi 123 contra, numirea în funcţia de director al SRI a lui George Cristian Maior şi cu 294 voturi pentru şi 114 împotrivă, numirea lui Claudiu Săftoiu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.
Votul exercitat de senatori şi deputaţi a fost secret, cu buletine.
Revista Atheneum
● SIE = PNL 295 de voturi PENTRU
Camera Deputatilor si Senatul s-au intrunit, miercuri dimineata, in sedinta comuna pentru a valida nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe.
Din cei 449 de senatori si deputati ai Parlamentului, au fost prezenti 318. Dintre acestia, 295 au votat "pentru", iar 23 au votat impotriva. Astfel, intrunind majoritatea voturilor exprimate, Mihai Razvan Ungureanu va fi noul sef SIE. El a depus juramantul in fata unei sali aproape goale.
Comisiile reunite de Aparare si pentru controlul SIE au avizat, marti, cu unanimitate de voturi, numirea fostului ministru de externe la sefia serviciului secret.
RL online, 05 Decembrie 2007
decat daca-l lasi TU
Lasand acest lucru la o parte nu asta era ideea comentariului meu precedent ci ideea de cum este condusa o "organizatie" (iar o tara si lumea in general pot si considerate asa ceva). Pentru asta cand ai timp analizeaza o rganizatie mare si defuncta dealtfel acum, despre care sunt informatii "INCHIZITIA" si ai sa observi ca si atunci ca si acum erau niste fete publice si un nucleu, care nici acum nu se stie exact din cine era format care conducea lucrurile. Apropo, o carte foarte tare si interesanta pe care ti-o recomand este INGERI SI DEMONI. dupa ce o vei citi poate iti va fi din ce in ce mai clar ca ceea ce fac maroinetele de pe manamond nu doar cele de la noi se numeste doar MANIPULARE si atat. in rest toate cele bune