Comisia Europeana a aprobat o interventie de urgenta, sub forma unei recapitalizari, pe care statul olandez vrea sa o acorde grupului ING, se arata intr-un comunicat al CE. Autoritatile olandeze au anuntat in data de 19 octombrie ca vor sa recapitalizeze grupul financiar ING cu 10 miliarde de euro.

Autoritatile olandeze au notificat CE in data de 22 octombrie in legatura cu ajutorul acordat grupului financiar.

Comisia a apreciat ca acest ajutor este in conformitate cu normele privind masurile ce pot fi luate pentru a depasi criza financiara. Acest ajutor constituie un mijloc adecvat pentru remedierea unei perturbari grave a economiei olandeze, evitand in acelasi timp denaturarea concurentei, se arata in comunicatul CE.

In schimbul celor 10 miliarde de euro, grupul financiar va da guvernului olandez actiuni preferentiale si va plati o dobanda anuala de 8,5%. Autoritatile olandeze au hotarat acordarea acestui ajutor financiar, dupa ce compania a anuntat ca va afisa primele pierderi trimestriale de la infiintare.

ING a afişat pierderi nete de 478 milioane de euro în al treilea trimestru, dupa ce, in aceeaşi perioadă a anului trecut, compania afişase un profit de 2,3 miliarde de euro. Pierderile au fost înregistrate din cauza deprecierilor de active, de 1,5 miliarde de euro.

ING este prezentă în România prin ING Bank, din 1994.