G20 va propune crearea unei structuri de supervizare a celor mai mari 30 de banci din lume - Washington Post
Casa Alba a confirmat sustinerea unei astfel de propuneri, precizand insa ca trebuie asteptat finalul summitului pentru a trage concluziile potrivite asupra acestei probleme.
"Am sustinut intotdeauna acest concept, care permite garantarea faptului ca toata lumea foloseste cele mai bune practici si transparenta in domeniul informatiilor", a declarat un purtator de cuvant al presedintelui George W. Bush.
Acest organism va avea drept scop "adaugarea unui nivel suplimentar de supraveghere asupra bancilor si identificarea oricarei asumari excesive a riscurilor", precizeaza cotidianul american.
Washington Post, care citeaza surse diplomatice, sustine ca "Statele Unite, tarile europene, Japonia si cele mai mari tari in curs de dezvoltare sunt aproape de un acord privind crearea 'unui sistem de prevenire timpurie', care va identifica slabiciunile cu care se confrunta sistemul mondial financiar, inainte ca acestea sa capete o dimensiune periculoasa".
Referitor la aceasta propunere, Casa Alba a evocat posibilitatea ca acest rol sa fie asumat de Fondul Monetar International.
"Credem ca FMI poate juca un rol important in identificarea riscurilor asupra economiei mondiale, si Fondul face deja, partial, acest lucru", a spus purtatorul de cuvant, adaugand: "Credem, de mult timp, ca FMI trebuie sa examineze economia mondiala si sa spuna unde vede aspectele vulnerabile".
In ceea ce priveste apelurile partenerilor Statelor Unite privind cresterea transparentei pietelor americane, Federal Reserve "va anunta in curand crearea unei camere de compensatie, pentru a ajuta standardizarea si limitarea riscurilor in ceea ce priveste unele produse derivate exotive si opace", scrie Washington Post, citand surse bine informate.
Cotidianul american reaminteste ca cinci mari fonduri de investitii speculative - hedge funds - printre care si cele detinute de George Soros si John Paulson, s-au declarat favorabile unei reglementari a activitatii pe care o desfasoara.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
In loc sa se recunoasca nesustenabilitatea sistemului financiar actual si sa cautam solutii care sa elimine cauzele, ne jucam de-a hotii si vardistii cu bancile.
De aceea , bancile si alte sisteme financiare , trebuie impidicate sa inventeze instrumente financiare extrem de riscante si neregulate de nimeni care duc la dezastru financiar .
Lacomia acestor banci le-a lasat in fundul gol si fara banci economia nu poate exista .
De aceea trebuie regulate si controlate tot timpul .