Principalele 10 puncte ale planului de actiune de la Summitul G 20

de Dan Popa     Dan Popa's Weblog
Duminică, 16 noiembrie 2008, 12:28 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
Se stie, in urma summitului G20 a rezultat un comunicat. In spatele acelui comunicat insa, se afla circa 30 de pagini de propuneri si de concluzii care vor fi facute publice in aceste zile. Dan Popa prezinta pe blogul sau anexele discutiilor de la Washington, principalele 10 puncte.
 
- Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Coreea de sud, Turcia, Marea Britanie, SUA, Uniunea Europeana (reprezentata de tara care detine presedintia si de Banca Centrala Europeana).
- La intilnirile G20 participa si reprezentanti ai FMI si Bancii Mondiale.
 
 
Membrii G20

*Canada, Brazilia si Turcia insista pentru ca in declaratia finala sa fie inclus un pasaj legat de necesitatea concertarii politicilor de relansare economica

*SUA insista pentru includerea in documentul final a pastrarii principiilor economiei de piata si de a evita masurile cu caracter protectionist

*Potrivit unor suse, textul final va include precizarea ca « niciun produs financiar, piata sau institutie de credit nu va scapa reglementarilor stricte in domeniu »

*Planul de actiune va duce la infiintarea unor grupuri de lucru axate pe 7 teme principale de discutie. Bilantul activitatii acestor grupuri va fi facut lunar

*Planul va mai contine recomandari asupra normelor contabile, a remunerarii conducatorilor de banci , a agentiilor de ratig, fondurilor de hedging, ca si necesitatea reglementarii stricte a produselor derivate care azi sunt fara niciun control

*SUA doreste un consiliu al supervizorilor format din reprezentantii autoritatii de reglementare din cele 20 de state, cu rolul de a supraveghea cele mai mari 30 de banci din lume

*Planul va admite ca economiile emergente trebuie sa aiba un rol mai activ in cadrul FMI si a Bancii Mondiale

*FMI va pune la punct un sistem de alerta al crizelor pentru a evita pe viitor turbulente ca cea prin care trecem acum

*Planul va mai contine un apel la o mai buna reglementare a sistemului financiar mondial si la o mai buna coordonare a politicilor economice

*Urmatorul summit G20 va avea loc in 2009 in Anglia, tara care va detine presedintia G20.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5301 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Desteptare si trezire (Duminică, 16 noiembrie 2008, 13:17)

  Constantin Gheorghe [anonim]

  Pana in urma cu un an sau mai bine toti cei care vorbeau de planurile ascunse ale unor cercuri de interese oculte de pe planeta, de creeare a globalizarii economiei, armatelor, etc, respectiv de creeare a unui stat mondial erau considerati nebuni si ostracizati prin mass media din viata sociala; vezi sugestia data de filmul "A beautiful mind" si altele.
  Acum se pare ca au iesit cu cartile pe fata si nu mai au frica de nimic.
  Ironia sortii oameni buni stiti care este, ca se accepta cu o docilitate bolnava de catre oameni a acestor motive-explicatii aberante financiaro - fantasmagorico-prostesco-mincinoase cum ca din aceasta cauza este nevoie de globalizare.
  Oameni buni SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII. In final Dumnezeu ne lasa sa alegem, pentru ca El ne-a dat semnale, noi nu le-am urmat "nu ne-am bagat in traista"-cum spune proverbul. Dar, nu este tarziu nici acum sa actionam. IN UNIRE STA PUTEREA.
  Pentru o mai buna obiectivare a acestor afirmatii urmariti filmele:
  1) http://video.google.com/videosearch?q=zeitgeist+subtitrare+romana&emb=0&aq=f#
  2) http://video.google.com/videosearch?q=end+game+subtitrare+romana&emb=0&aq=f#
  3) http://www.youtube.com/watch?v=gxtlY-8LQGE
  Urmariti cu atentie aceste filme si dati-le mai departe oamenii trebuie sa cunoasca aceste lucruri. Puterea este in mainile noastre sa ne trezim. Succes tuturor si nu uitati Dumnezeu pur si simplu ne iubeste.
  • +1 (1 vot)    
   Ne recomanzi niste filme pe care nu le-ai urmarit (Luni, 17 noiembrie 2008, 7:12)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui Constantin Gheorghe

   Daca ai fi urmarit zeitgeist ai fi vazut ca prima minciuna in care traim e biserica. Pentru un om convins de ce s-a aratat in film esti destul de credincios.

   Acum recomand si eu acest film tuturor si fiecare sa-si traga proprile concluzii.
   • 0 (0 voturi)    
    Confuzie (Luni, 17 noiembrie 2008, 14:45)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    Confunzi credinta cu religia. Si chiar si asa....nu tre sa iei de bun tot ce se spune acolo. Oricum din cate am inteles partea cu religia e mult mai controversata decat partea cu banii.
  • 0 (0 voturi)    
   Zeitgeist (Luni, 17 noiembrie 2008, 13:06)

   FAR EASTERN [anonim] i-a raspuns lui Constantin Gheorghe

   Cred ca mai aproape de ce se intampla acum este ZetigeistAddendum. Merita vizionat.
  • 0 (0 voturi)    
   end games (Luni, 17 noiembrie 2008, 18:37)

   ionica [anonim] i-a raspuns lui Constantin Gheorghe

   Stimate domnule Constantin Gheorghe,

   cred ca ceva este cu http://video.google.com/videosearch?q=end+game+subtitrare+romana&emb=0&aq=f#, deoarece nu merge subtitrarea.
   L-am vazut in original, dar doresc sa-l dau si altor care nu cunosc limba engleza.
   Va multumesc anticipat!
 • +2 (2 voturi)    
  NUMAI VORBE!!! (Duminică, 16 noiembrie 2008, 13:47)

  RON [anonim]

  Numai vorbe... nimic concret. Citeva idei bune pe ici pe colo dar nimica realizabil datorita diferentelor de interese. E clar ca ne indreptam cu pasi rapizi spre "trade protection measures" si spre "competitive devaluations".

  Liberalizarea cometrului mondial este o idee buna, atit timp cit toti jucatori au drepturi egale si toti joaca fair. Ce s-a intimplat in ultimi 10-20 de ani.. a fost un sistem in care multi au crezut in el si au fost fraieriti... acum se vor inchide pentru mult timp in propriile granite sa isi drega ranile.. si caput comert mondial, si benefiicile aferente.

  Un lucru strict necesar la nivel global este impiedicarea tiparirii banilor fara acoperire pentru crearea de competitivitate comerciala artificiala.

  Oricum, indiferent de ce se va face, ne astepta vremuri grele pe toti!
 • -1 (1 vot)    
  Summitul G20 pentru scaderea economiei globale (Duminică, 16 noiembrie 2008, 18:58)

  Alin [anonim]

  Dupa cate masuri concrete au luat flacaii la summit-ul G20 imi dau seama ca fie n-au nici cea mai vaga idee ce se petrece si nu stiu unde sa butoneze, fie au interes sa-i panicheze mai mult pe operatorii economici pentru a adanci criza si prin urmare vin cu comunicate in genul acestuia.
 • +1 (1 vot)    
  China produce totul, acolo este industria (Luni, 17 noiembrie 2008, 2:06)

  ajutor social [anonim]

  cat timp doar o tzara produce toate bunurile de consum este logic ca in celelalte tari nu vor fi locuri de munca pt ca toate sunt acaparate de un miliard de chinezi si prin urmare celelalte tari trebuie sa aplice protectionism ca in Quebec
  • +2 (2 voturi)    
   China nu produce tot... (Luni, 17 noiembrie 2008, 7:08)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui ajutor social

   China are doar forta de munca ieftina, si toate marile companii internationale produc la chinezi ca le convine, dar crede-ma, tehnologia si banii nu se invart la chinezi. Cum o sa creasca salariul minim pe economie la chinezi, cum se vor muta fabricile in alte tari mai ieftine, si atunci china nu va mai produce nimic, cine stie... poate vom vedea mai toate produsele made in Mongolia
   • 0 (0 voturi)    
    le vand ca si cum ar fi fost facut in UE (Luni, 17 noiembrie 2008, 10:20)

    hugo bos [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    niste boarfe cu nume de branduri
 • +1 (1 vot)    
  Carevasazica (Luni, 17 noiembrie 2008, 7:35)

  roberto [anonim]

  Bancherii evrei, care controleaza cu preponderenta bancile din USA nu stiau cum sa faca sa "supervizeze" si alte banci mari, in special din Japonia si Europa, unde nu-s la putere rudele lor. Cam asta e.

  Scenariu posibil: un tip evreu care a lucrat la Goldman Sachs, sa zicem ca acum e secretar al Trezoreriei, sa zicem ca peste 1 an e sef pe la institutia asta de reglementare. Orice asemanare cu un personaj real este pur intamplatoare.

  Oameni buni, aceeasi oameni care au grabit falimentul sistemului finaciar mondial se agita acum pentru tot felul de solutii.

  Cineva a spus mai sus "Un lucru strict necesar la nivel global este impiedicarea tiparirii banilor fara acoperire pentru crearea de competitivitate comerciala artificiala.". Ei bine, poate nu va vine sa credeti, dar in US, BANCILE au produs bani virtuali pe banda rulanta, banci destul de private si total necontrolate de asa zisul guvern federal.
 • 0 (0 voturi)    
  lacomia este mai tare (Luni, 17 noiembrie 2008, 8:01)

  capingura srl [anonim]

  Lacomia bate ratiunea. Costumele, masinile, fonfleurile, amantele parfumate, iahturile , frica, orgoliile si lacomia patologica sunt mai importante decat planeta asta. Cand totul se va duce in biiiip masi, unde si pe ce planeta isi vor duce bolnavii de lacomie averea, masinile casele si muierile???????
 • 0 (0 voturi)    
  Si totusi unii castiga... (Luni, 17 noiembrie 2008, 9:21)

  BEDE [anonim]

  Si totusi sunt unii care castiga din aceasta criza.
  In 1929 nu noate bancile din USA participau la FED, pt ca pe atunci nu era obligatoriu. Pana in 1933, cele mai multe banci din USA care au dat faliment nu erau membre FED. Apoi FED s-a impus ca autoritate asupra bancilor din USA. Am zice ca e bine ca s-a organizat un sistem mai coerent si mai eficient... Dar, evident, rezultatul este ca mai multi bani au ajuns sa fie sub controlul unui grup mai restrans de persoane.
  Trebuie ca si aceasta criza sa roada mai tare, ca apoi sa se impuna niste reglementari internationale si un control international, care va face ca si mai multi bani sa fie sub controlul unui grup mai restrans de persoane...
  Sunt unii care castiga din asta. Evident ca nu se afiseaza public cine sunt aceia ...
 • 0 (0 voturi)    
  E necesara o schimbare de perceptie (Sâmbătă, 3 octombrie 2009, 14:30)

  VERGEANU SPINU [anonim]

  Atata timp cat banul va fi considerat UN SCOP si
  nu UN MIJLOC,crizele economice vor fi provocate
  periodic ca "cineva " sa se imbogateasca prin "a-
  cumulare de profit",si neutilizarea lui in scopuri economice.Sa nu uitam ca profitul financiar se poate obtine prin specula,prin santaj si,de ce nu,cu pusca.Notiunea de BAN,de PROFIT,trebu-
  ie regandita,redefinita,si cum actioneaza in VIA
  TA.Si aceasta notiune trebuie reanalizata.In ce
  priveste articolul,trei lucruri mi-au atras atentia
  1/ SUA doreste "pasrearea princiipilor de piata si evitarea masurilor protectioniste".Ori aceste principii de piata au dus la actuala criza,iar cei care nu au fost protejati au de suferit.S-a
  mers pe dictonul biblic:"cui are i se va da iar
  ci n-are i se va lua". 2/ FMI sa propuna "un sistem de alerta a crizelor".De ce FMI ?!?!?!
  3/ "Economiile emergente trebuie sa aiba un
  rol activ in cadrul FMI si BM".In ce sens? Sa asculte de FMI si BM,sau sa-si sustina proprii-
  le pareri? Si daca nu asculta,ce se-ntampla?
  Noile colonii,cum suntem noi,ce vor face,ca nu sunt ascultate.Ne vom baza tot pe invar-
  teli?? Oricum conducatori patrioti si compe-
  tenti nu avem ci numai gascari si slugarnuci
  Asa ca vom trai si vom vedea.Daca tarile cu economii emergente nu se vor tine ferme pe
  pozitii,FMI-ul si BM le va inghiti.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by