Banca Centrala Europeana: Problemele economice din zona euro vor continua si in 2009
Statisticile de vineri aratau ca produsul intern brut (PIB) al Zonei Euro s-a comprimat cu 0,2% in trimestrul al treilea, dupa o scadere asemanatoare in trimestrul al doilea, fiind astfel intrunite conditiile ce definesc o recesiune tehnica - doua trimestre consecutiv de scadere a economiei - pentru prima data de la lansarea in 1999 a uniunii monetare.
Un alt membru al consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene, Juergen Stark, estima, la randul sau, ca Europa va trece printr-o perioada de crestere economica foarte slaba o mare parte din 2009, inainte de a recupera pierderile din acest an.
Zona Euro a intrat in recesiune, pentru prima oara in istoria sa, cu o reducere a produsului intern brut de 0,2% in trimestrul III, potrivit cifrelor publicate vineri de Institutul de statistica al UE, INSEE.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Acum incep problemele... probabil stirile de la ora 5 se vor confrunta cu un val de oameni disperati care si-au pus agoniseala de o viata + si-au bagat pielea la saramura pe perioada de 20-30 de ani ca sa aibe si ei o locuinta intr-un bloc supraevaluat... inainte ca aceasta sa ajunga mai scumpa decat una in Paris.
Intrebare: de ce vroiau bancile criterii relaxate de creditare in conditiile in care in vestul Europei se cam asteptau ca lucrurile sa se imputa? Ar merita acestea salvate de la faliment prin injectii de capital sau ar trebui cumparate de stat la preturile derizorii de inchidere a activitatii, schimbata conducerea si gestionat banca in asa fel incat oamenii sa nu isi piarda increderea de tot in sistem?
Sun bancile prietenii nostri care pun in joc "sangele economiei" sau sunt ele dusmanul care ne pacaleste in situatie de criza?