Bancile nu vor mai putea modifica comisioanele bancare pe perioada contractului fara acordul clientului
"Modificarea dobanzii variabile trebuie facuta in functie de indicii de referinta ai pietei, independent de vointa bancii, iar in contract trebuie precizata si formula concreta in functie de care se modifica acesti indici de referinta", a anuntat miercuri, la finalul sedintei de Guvern, presedintele ANPC, Dan Vlaicu.
Totodata, nu pot fi modificate clauzele contractuale referitoare la costuri fara acceptul consumatorului.
Dan Vlaicu a anuntat ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului va prelua atributiile de control de la Banca Nationala a Romaniei in ceea ce priveste creditul de consum si a celui ipotecar.
Guvernul a decis miercuri si modificarea legislatiei privind serviciile imobiliare. Astfel, agentii imobiliari trebuie sa prezinte consumatorului, inainte de incheierea contractului, informatii privind imobilul care va fi tranzactionat: preturile practicate in piata, situatia juridica a imobilului, nivelul estimativ al costurilor care urmeaza sa fie suportate de consumator, nivelul comisioanelor practicate de agentia imobiliara, dar si sursele de zgomot, umezeala sau poluare.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Asta e problema, nu diferenta intre dobanda la depozit si cea la credit.
La urma urmei, cand ai nevoie de credit intrebi: cat e dobanda? Ce comisioane sunt? Ok, daca le poti plati si te incadrezi iei creditul.
PS: am credit, pana acum s-a incadrat in cat estimasem ca va varia, nu a variat decat in limitele contractului.
Asta e problema, nu diferenta intre dobanda la depozit si cea la credit.
La urma urmei, cand ai nevoie de credit intrebi: cat e dobanda? Ce comisioane sunt? Ok, daca le poti plati si te incadrezi iei creditul.
PS: am credit, pana acum s-a incadrat in cat estimasem ca va varia, nu a variat decat in limitele contractului.
Aici se vorbeste despre comisioane care se pot modifica abuziv, nu despre dobanzi.
Asa cum spune si cititorul "unu", nu te obliga nimeni sa te imprumuti la banca.
ACUM,...IN MILENIUL 3 ,..ASA TARZIU S-A DECIS ROMANIA SA STOPEZE 'FURTUL' INSTITUTIONAL.
OARE CE-O FI PANDIT PANA ACUM FOSTII SI ACTUALII PRIM MINISTRI,....?
CORUPTIE, CORUPTIE, CORUPTIE LA NESFARSIT.
Am o intrebare pt cunoscatori: clauzele contractuale referitoare la costuri nu pot fi modificate fara acceptul consumatorului, dar daca nu accept ce se intampla? Presupunem ca eu nu sunt de acord cu ceea ce imi cere banca, si atunci ce fac, ramane situatia cum a fost si inainte sau sunt nevoit sa returnez imprumutul? Pt ca daca sunt nevoit sa returnez imprumutul nu am rezolvat nimic, accept noile conditii fortat.
Eu banca pun fitzuica'n geam cum ca de maine comisionul la sold creste cu z% iar mata, daca nu te prinzi la timp si nu faci scandal, insemneaza ca esti de acord... asa ca scoate banii (sau oricum, ti-i luam noi de prin ce conturi gasim ca ai pe la noi).
Si daca faci scandal, ia... da mata toti gologanii inapoi (plus comision de rambursare anticipata... apropo, ti-am zis ca s-o marit si asta?)... si dute naibii sa-ti deie altu' credit (auzi obraznicie)
poate la dobanda sa nu mai poata varia cum vrea muschii bancii, dar cu comisioanele inca pot jongla destul
corect ar fi sa nu mai modifice comisioanele pe parcursul derularii creditului, doar este dobanda care regleaza eventualele inflatii
mai corect ar fi sa nu mai existe comisioane, dobanda si atat, asta sa fie pretul creditului, eventual un comision de acordare, documentatie, care sa se plateasca initial, pe urma sa nu mai fie comisioane...
atunci si clientii se pot informa mult mai usor, mai repede si mai bine...
de ce este nevoie de comision daca este o dobanda variabila?