GarantiBank a anuntat, vineri, lansarea pe piata a unui instrument de plata contactless echipat cu tehnologia MasterCard cu PayPass, care permite utilizatorilor sa realizeze plati de mica valoare intr-un timp foarte scurt, doar prin trecerea dispozitivului de plata prin fata unui terminal de citire. Potrivit informatiilor bancii, intr-o prima faza, instrumentele de plata contactless vor putea fi utilizate in 10 restaurante KFC din Romania, dintre care sapte in Bucuresti, doua in Iasi si unul in Brasov, permitand tranzactii de pana la 25 euro.

„Suntem bucurosi sa aducem in Romania aceasta tehnologie de realizare a platilor contactless, care a atras in Turcia peste 200.000 de utilizatori in doar 2 ani de la lansare. Suntem convinsi ca usurinta cu care pot fi efectuate acum platile de mica valoare este foarte atractiva pentru piata romaneasca, o piata dinamica si deschisa catre tehnologii noi”, a declarat Berat Icinsel, Director General Garanti Bank.

Banca a mai anuntat ca aceste instrumente vor fi disponibile pentru inceput in forma de sticker, urmand, ca intr-o etapa ulterioara sa fie oferite clientilor si sub forma de breloc, ceas si card de credit standard.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International, cu sediul la Amsterdam. Aceasta este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a treia banca privata din Turcia. In Romania, GarantiBank are 43 de agentii, dintre care 15 in Bucuresti.