China Life Insurance, cea mai mare companie de asigurari de viata din lume in functie de valoarea de piata, este interesata sa cumpere activele din Asia ale American International Group (AIG), a declarat luni un manager al asiguratorului, potrivit Reuters.

"Vrem sa cumparam parti din afacerile AIG, mai ales pe acelea din zone precum Hong Kong, Singapore si Coreea de Sud", a declarat acesta pentru Reuters.

Ziarele chinezesti au citat luni o declaratie facuta de presedintele China Life, Wan Feng, potrivit careia activitatea de asigurari desfasurata de AIG in Asia este buna, insa trebuie tinuta sub observatie, existand posibilitatea ca situatia financiara a grupului sa se inrautateasca.

AIG, care inainte de criza financiara era cel mai mare asigurator din lume, doreste sa isi vanda afacerile neesentiale pentru grup, dupa ce a primit un ajutor in valoare de 152 miliarde de dolari din partea autoritatilor americane pentru a evita falimentul.

Vineri, cotidianul japonez Nikkei scria ca un consortiu condus de fondul de investitii China Investment Corp (CIC) negociaza cumpararea a 49% din American Life Insurance Co (Alico), divizie a grupului AIG, care detine in Romania asiguratorul AIG Life, tranzactie care ar putea valora pana la 10,6 miliarde de dolari.

Potrivit publicatiei japoneze, grupul american AIG este in discutii preferentiale cu consortiul condus de fondul CIC, care include si alte companii de asigurare din China, un termen pentru ajungerea la un acord fiind sfarsitul acestui an.

Cotidianul mai noteaza ca AIG ia in calcul aceasta tranzactie cu conditia de a-si pastra mai mult de 50% din drepturile de vot in cadrul diviziei de asigurari de viata cu operatiuni in peste 55 de tari. Achizitia a 49% din actiunile Alico ar costa cel mai probabil investitorii chinezi intre 500 miliarde yeni si 1 trilion yeni (5,3-10,6 miliarde de dolari).