Ritmul de crestere al creditarii a incetinit in octombrie pana la 44,8%
Astfel, la sfarsitul lunii octombrie, creditul in lei s-a majorat cu 32,7%, in vreme ce creditul in valuta a avansat cu 56,2%. Exprimata in euro, cresterea creditului in valuta a fost de 42,3%.
In luna anterioara, creditul in lei a urcat cu 36,2%, iar cel in valuta a crescut cu 63,9%.
Fata de luna septembrie, creditul neguvernamental s-a redus cu 0,6%, pe fondul majorarii cu 0,6% a componentei in lei si a diminuarii cu 1,5% a componentei in valuta exprimata in lei.
Creditele in valuta acordate populatiei au scazut in luna octombrie cu 1,2%, in timp ce finantarile in lei au crescut cu 0,9%. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, creditul in valuta a urcat cu 74,4%, pana la echivalentul a 54,38 miliarde de lei, iar imprumuturile in moneda nationala au avansat cu 29%, la 41,37 miliarde de lei.
In ceea ce priveste segmentul persoanelor juridice, in octombrie creditele in lei au crescut cu 0,4% fata de luna anterioara si cu 36,4% comparativ cu luna octombrie 2007 pana la 44,47 miliarde de lei. Creditele in valuta s-au diminuat cu 1,9% comparativ cu luna septembrie si au urcat cu 41% fata de finele lunii octombrie 2007, la 52,82 miliarde de lei.
Creditul guvernamental, al administratiei centrale, administratiilor locale, administratiilor sistemelor de asigurari sociale, a crescut in luna octombrie cu 4,2%, pana la 12 miliarde de lei. La finele lunii octombrie, creditul guvernamental a inregistrat o crestere de 35,2% fata de perioada similara a anului trecut.
Economiile romanilor s-au diminuat cu 3,3%
Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au scazut in luna octombrie cu 3,3% fata de luna anterioara, pana la nivelul de 140,65 miliarde de lei.
Fata de luna septembrie, depozitele in lei ale populatiei au scazut cu 0,7%, pana la 49,98 miliarde de lei, iar fata de luna octombrie a anului trecut au crescut cu 30%. Depozitele in lei ale persoanelor juridice s-au redus cu 8,0%, pana la 41,56 miliarde de lei, iar fata de 31 octombrie 2007 s-au majorat cu 9,7%.
Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice, exprimate in lei, s-au diminuat cu 1,7%, pana la nivelul de 49,11 miliarde de lei, iar exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 0,2%, pana la 13,41 miliarde de euro.
Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 36,3%. Depozitele in valuta ale populatiei exprimate in lei au crescut cu 34,8%, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice exprimate in lei s-au majorat cu 38,5%.
- 0 (0 voturi)pare de bun simt (Marţi, 25 noiembrie 2008, 17:50) Alex [anonim]n-am citit decat titlul, dar daca ritmul cresterii creditului a scazut inseamna ca creditul in continuare creste. Daca ritmul cresterii ar fi zero, atunci creditul/consumul ar fi constant. Pare un lucru de bun simt, ar fi foarte ciudat sa fie altfel intr-o perioada care se pretinde de criza.raspunde trimite

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid