Am primit Codul Vestimentar promovat de Credit Europe Bank. E usor amuzant, intrucat uneori se specifica inclusiv ce parfum e bine sa folosesti si ce nu. Aflu de pilda ca "NU sunt permise camasi descheiate la guler si cravata fara nod strans", scrie Dan Popa, pe blogul lui.

De slitul pantalonilor nu se sufla nicio vorba, semn ca materialul nu e riguros pana la capat. Mai aflu, de asemenea, ca "angajatilor nu le este permis sa foloseasca obiecte care sa poarte insemnele altei banci (jackete, umbrele)".

Corect, asta e de bun simt, mai putin grafia "jacketei". Mai notez, in treacat, ca barbatii musai sa aiba parul scurt si sa fie zilnic barbieriti. Din cauza unor regretabile erori nu au trecut si intervalul orar in care sa se barbiereasca si nici ce crema e indicat sa utilizeze.

Mai mult, angajatii CEB sunt lasati in bezna in privinta maiourilor. Nimeni nu le-a spus ce culoare sa aiba, asa ca unii traiesc o drama. Batistele de nas am impresia ca pot fi si colorate, ceea ce mi se pare la limita fitzelor.

Nici frizurile nu sunt reglementate ca lumea. Chiar asa, poti purta parul dupa cum te taie, ca sa zic asa, capul? Deja imi miroase a dezordine. Refaceti Codul Vestimentar! Asa nu se mai poate!

Codul Vestimentar poate fi consultat in atasament.