KPMG: Bancile care folosesc raportarea in IFRS au rezultate ce difera cu +/-5%fata de cele care folosesc standardele de contabilitate romanesti
Studiul arata ca rezultatele financiare si capitalurile proprii ale bancilor care raporteaza in conformitate cu IFRS difera in general cu +/- 5% fata de rezultatele financiare si capitalurile proprii raportate in conformitate cu Standardele de Contabilitate Romanesti. Potrivit lui Serban Toader, Senior Partner al KPMG Romania, “studiul apare intr-un moment in care exista o mare presiune asupra bancilor de a demonstra o transparenta sporita.
Studiul va fi incurajator pentru bancile care sunt constiente de avantajele raportarii in conformitate cu IFRS si ar trebui sa indice autoritatilor romane ca o politica de armonizare deplina a celor doua sisteme de raportare este posibila.”
Cezar Furtuna, Director in cadrul Departamentului de Audit din KPMG Romania explica: “cea mai semnificativa diferenta dintre IFRS si Standardele de Contabilitate Romanesti este cea legata de deprecierea creditelor. In contextul actual in care piata financiara se confrunta cu dificultati, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte carora trebuie sa li se acorde atentie deoarece se leaga de evaluarea activelor. Dar, in general IFRS si Standardele de Contabilitate Romanesti se indreapta intr-o directie comuna, conform tendintelor la nivel global.
Studiul a fost realizat de o echipa de profesionisti din cadrul KPMG Romania asupra unui numar de 15 banci din Romania care raporteaza atat in conformitate cu IFRS cat si cu Standardele de Contabilitate Romanesti, incluzand 6 banci din primele 10 in termeni de total active. Concluziile s-au bazat pe analiza situatiilor financiare ale bancilor la 31 decembrie 2007 precum si a raportarilor anuale ale acestora. Bancile au fost selectate pentru a acoperi o gama larga de sectoare de afaceri, cote de piata si strategii de piata.
Studiul include 11 subiecte, fiecaruia dintre aceste subiecte dedicandu-i-se cate un capitol. Fiecare capitol sintetizeaza principalele diferente si prezinta o descriere scurta si concisa a contextului si cadrului contabil impreuna cu rezultatele analizei.
Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Oricine stie ca in IFRS rezultatele sunt mai bune pt. ca POT FI UMFLATE CUM VREI , pe cand standardele romanesti sunt mai prudentiale.
Rezultatele in IFRS sunt foarte periculoase si ideea studiului este ori o manipulare grosoloana ori o prostie enorma : se sugereaza ca daca folosesti IFRS obtii rezultate mai bune.
E clar ca rezultatele sunt aceleasi doar ca tu le raportezi ca fiind mai mari in IFRS .
REZULTATELE SUNT DE ANALIZAT