Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a vandut, miercuri, certificate de trezorerie cu discont, cu scadenta la trei luni, in urma carora a obtinut 590,86 milioane de lei, cu un randament mediu de 14,23% pe an, potrivit NewsIn care citeaza date ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR). MEF a atras 59% din valoarea anuntata initial, de un miliard de lei.

Randamentul maxim acceptat de MEF pentru titlurile cu scadenta la trei luni a fost de 14,25%, egal cu dobanda perceputa de banca centrala la facilitatea de credit (creditul lombard).

Bancile au depus oferte totale de aproape 1,45 miliarde de lei, de circa doua ori si jumatate mai mari decat suma atrasa de MEF.

La licitatia anterioara pentru titluri de stat cu maturitate la trei luni, MEF atrasese 597,11 milioane de lei, randamentul mediu oferit fiind de 14,19% pe an.

MEF isi propusese sa emita titluri de stat de 3,4 miliarde lei in decembrie, valoarea anuntata pentru ultimul trimestru din acest an fiind de sapte miliarde de lei, care sa duca valoarea emisiunilor pentru intregul an la 12,5 miliarde e lei.