“Sunt angajat al bancii… (sau, ma rog, am fost). Desi am mai citit articole referitoare la asa-zisele “disponibilizari mascate”, acesta este un caz concret, pe care eu personal l-am trait. Din ce in ce mai multi angajati ai…. sunt fortati sa paraseasca postul “cu acordul partilor”, oferindu-li-se doua salarii in avans (”suficiente pentru a avea timp sa-si gaseasca un nou loc de munca”), iar in cazul in care nu accepta aceasta varianta, sunt amenintati ca vor fi dati afara pentru abateri de la regulamentul intern si indisciplina, scrie Dan Popa.

Cei “vizati” sunt contactati telefonic (pentru a nu ramane nici o urma) si chemati la departamentul resurse umane, unde sunt asteptati de un reprezentant al acestui departament si un avocat. Acestia abuzeaza de functiile pe care le detin si se comporta intr-un mod absolut NEprofesional cu cei vizati a fi indepartati prin orice metoda, fie ea si ilegala, apeland la diverse trucuri ce au ca scop intimidarea si folosind un limbaj vulgar si ironic.

Principalul motiv pe care il invoca este neindeplinirea targetului desi, atunci cand li se solicita rapoarte privind activitatea angajatului, refuza cu desavarsire sa le prezinte. In multe cazuri, scopul acestora a fost atins, multi dintre angajati acceptand “oferta”, de teama unor eventuale probleme.

Eu sunt unul dintre ele si marturisesc ca regret ca am cedat, insa singurul meu gand a fost ca voi mai avea bani inca doua luni sa-mi achit ratele. Ce se va intampla dupa aceea, numai Dumnezeu stie. Insa ii sfatuiesc pe toti cei care au fost pusi in situatia mea (sau cei care urmeaza) ca, in cazul in care beneficiaza de sprijin din partea unui avocat, sa-si sustina cauza si sa nu cedeze.

Nu stiu daca acest subiect este unul de mare interes, insa cu siguranta, cei care au trecut prin astfel de situatii ma inteleg.

Va multumesc!”